neděle 2. prosince 2012

NYPD potřebovalo trochu toho PíáRka? :))


Nedávno proběhla médii i Facebookem fotografie jak příslušník NYPD předává boty a ponožky bosému bezdomovci . Tak proč tento dobrý skutek trochu nezkritizovat?






Já osobně denně v Praze potkám alespoň desítku bezdomovců prosících mě o peníze či cigaretu. Někdy i více, záleží na tom ročním období a době strávené v Praze. Z doslechu vím, že v New Yorku je tato situace je mnohem horší. Ptám se tedy, kolik takových lidí za den může asi potkat strážník NYPD? Opravdu to neumím odhadnout, věřím však, že desítky. 

Proč tedy podpořit zrovna tohohle? Proč mu dal drahé boty za 75 dolarů, když mu mohl koupit mnohem levnější? Dává tedy něco každému bezdomovci? Alespoň drobné či něco k jídlu? Čím byl tento muž tak zvláštní, že dostal dar za 75 dolarů?

Vím, že je ošklivé kritizovat dobré skutky, ale bohužel si nemohu pomoci a přijde mi to tak, že NYPD potřebovalo PR a nejmenovaný obchod prodávající boty to zasponzoroval. Jedny boty za celosvětovou reklamu? Tomu říkám dobrý obchod. Co mě vede k tomuto ohyzdnému nařčení? Když jdete nakoupit boty do obchodu, prodává Vám je prodavačka, která nemá pravomoce k tomu aby snižovala cenu, musel to tedy udělat vedoucí obchodu, který později byl i v reportáži pro televizi. Toho by ale musela zavolat prodavačka. Proč ale? Pokud chtěl strážník udělat pouze dobrý skutek, asi nepoložil na pult krabici s botami a neřekl, že je to pro bezdomovce sedícího venku, že? Vždyť o těch pár dolarů už v konečném součtu nejde ne? Jak tedy dostal tu slevu? A to, že to náhodou zaregistrovala nějaká slečna/paní, která to vyfotila. Zvláštní, zvláštní.

Mě to tedy celé smrdí, a co Vám?

Žádné komentáře:

Okomentovat